Бомба со калибар од 75 милиметри со потекло од Првата светска војна, вчера, околу 17 часот, е пронајдена во Битола.

Бомбата е пронајдена на улицата Довчевик, а по пријава на случајот, таа е подигната од Дирекцијата за заштита и за спасување.