Канадската компанија „Блекбери“ го претстави својот нов уред SecuTABLET, кој настанал како соработка меѓу „Самсунг“ и компанијата „Еј-Би-Ем“.

Уредот се темели на таблетот на „Самсунг“, моделот „galaxy Tab S 10,5“ со кој има речиси идентични спецификации.

Таблетот е опремен со бројни безбедносни решенија, па поради тоа пред се е наменет за разни агенции и бизнис корисници.