Директорот на битолскиот затвор „Црн мост“, Славко Гацовски, и началничката на секторот за односи со јавноста и за протокол на МВР, Наталија Спирова-Кордиќ, за „Мета“ потврдија дека има засилено обезбедување на затворот и дека се зголемени мерките на безбедност со редовни полициски службеници, но не и со специјалци.

Гацовски потврдува дека во „Црн мост“ се дел од терористите од Диво Насеље, но не открива колку и кои се нивните имиња.

Гацовски вели дека не се точни информациите дека им било земено оружјето на стражарите, туку дека тие оружје носат само надвор од сместувачките објекти.

Од МВР за подоцна ни најавија објаснување зошто е зголемено нивото на обезбедувањето на битолскиот затвор.