Малопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за формирање на цените, се зголемуваат во просек за 3,41 отсто, информираат од Регулаторна комисија за енергетика и водени ресурси (РКЕ).

Малопродажните цени на бензините „еуросупер БС-95“ и „еуросупер БС-98“ се зголемуваат за два денари за литар, и со тоа малопродажната цена на „еуросупер БС-95“ изнесува 75,50 денари за литар, додека малопродажната цена на „еуросупер БС-98“ изнесува 77,50 денари за литар.

Малопродажните цени на дизелот и на екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемуваат за 2,50 денари за литар, и со тоа малопродажната цена на еуродизел изнесува 67,50 денари за литар, додека малопродажната цена на екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 67 денари за литар.