Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе одлука за намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,26 отсто. Од ноќеска на полноќ, малопродажните цени на бензините „Еуросупер БС-95“ и „Еуросупер БС-98“, се намалуваат за половина денар за литар, во однос на малопродажните цени утврдени со Одлуката од 20.07.2020 година.

Малопродажната цена на „Еуросупер БС-95“ изнесува 59,50 денари за литар, додека малопродажната цена на „Еуросупер БС-98“ изнесува 61,50 денари за литар. Цената на „еуродизел“ (Д-Е V) не се менува, односно останува на исто ниво како што била утврдена со Одлуката од 20.07.2020 година, и со тоа малопродажната цена на
„еуродизел“ (Д-Е V) изнесува 53,00 ден/литар.

Малопродажната цена на екстра-лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемува за 0,50 денари за литар и со тоа истата од ноќеска на полноќ ќе изнесува 53,00 денари за литар. Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се намалува за 0,155 денари за килограм во однос на цената утврдена со Одлуката од 20.07.2020 година и со тоа малопродажната цена на мазутот М-1 НС изнесува 26,060 ден/кг.