Целосно е отстранет дефектот што предизвика прекин на испорака на топлинска енергија за потрошувачите од централното градско подрачје и од делови на општина Карпош, информираат од „Балкан енерџи“.

„Откако беше нормализирана испораката на топлинска енергија во текот на вчерашниот ден, за потрошувачите од централното градско подрачје и од делови на општината Карпош, целосно е отстранет и дефектот кој предизвика прекин на испораката за овие потрошувачи. Утринава сите потрошувачи приклучени на системот за централно греење добија топлинска енергија навремено. Екипите на Дистрибуција на топлина „Балкан енерџи“ работеа во текот на целата ноќ, по што целосно беше саниран дефектот на мрежата“, соопштуваат од „Балкан енерџи“.

За дополнителни информации потрошувачите можат да се обратат во центарот за грижа за потрошувачи, на телефонскиот број (02) 3076 200.