Компанијата за дистрибуција на топлина „Балкан енерџи“ денеска почнува со секојдневни ладни проби на системот за топлинска енергија. Целта на ладните проби е да се подготви и да провери целосно системот за топлинска енергија за претстојната грејна сезона.

„Имајќи  предвид  дека доколку се случи пад на температурата, грејната сезона може да почне порано од 15 октомври, проверката на системот преку ладните проби ќе овозможи навремено отстранување на сите евентуални пречки што ќе се појават во текот на овие проверки“, соопштија од „Балкан енерџи“, од каде посочија на последните податоци за временската прогноза според кои во текот на следната недела се очекува значаен пад на температурата.

За информирање или пријави за одредени интервенции, потрошувачите може да се јават на телефонскиот број 02/3076-200 или да ја посетат веб-страницата: www.poplaki.beg-distribucija.com.mk. Исто така, на тие броеви потрошувачите можат да ги добијат сите потребни информации.