Фестивалот на улична уметност „Баскерфест“ годинава ќе се одржи од 12 јуни (петок) до 13 јули. Карванот на фестивалот, кој оваа година го прославува 10. роденден, според најавата на организаторите, ќе понуди одлична програма дополнета со музика.

Ќе учествуваат околу 100 улични изведувачи од целиот свет со настапи што ќе опфатат жонглирање, брејкденс, одење по жица, куклен театар, перформанси со оган.

„Баскерфест 2015“ официјално ќе почне на 12 јуни во Скопје, по што ќе продолжи и низ други градови низ Македонија.