Каталонскиот клуб дефинитивно нема да може да купува фудбалери во 2015 година откако судот за спортска арбитража ја одби жалбата на Барселона на казната на ФИФА, а останува и паричната казна од 450.000 швајцарски франци.

„Судот за спортска арбитража ја одби жалбата на ФК Барселона вложена на 19 август 2014 година, која се однесува на Дисциплинската комисија на ФИФА. Поради оваа одлука, шпанскиот клуб е казнет со забрана за трансфери во следните два преодни рокови, парична казна од 450.000 франци и укор поради нарушените прописи на ФИФА“, стои во соопштението на Судот за спортска арбитража.