Барбареев: Националното тестирање во школите е како крвната слика во здравството

Додека образовните власти во државата анализираат од кога би го спровеле националното тестирање во основното образование, „Мета“ побара мислења за оваа новина од експерти во областа. Овие тестови кои би ги полагале учениците, треба да бидат своевидна замена на екстерните тестови, со таа разлика што овој пат, резултатот нема да влијае на успехот на ученикот … Продолжи со читање Барбареев: Националното тестирање во школите е како крвната слика во здравството