Барањата и предлозите на компаниите што функционираат во технолошко-индустриските развојни зони и на другите странски инвеститори ќе бидат тема на дискусија на денешната 24. седница на Економскиот совет на Владата.

Со тематската седница ќе претседава вицепремиерот за економски прашања, Владимир Пешевски.