Најголем дел од автопатот Миладиновци-Штип односно 95 проценти се пробиени, 9,5 километри се асфалтирани, а се работи на изградба на мостови, надвозници и подвозници.

За ова денеска информираше техничкиот премиер Емил Димитриев кој направи увид во градежните активности.

Димитриев информираше дека целосната реализација на автопатот во должина од 47 километри се очекува да заврши за една година, а вредноста на инвестицијата изнесува 206 милиони евра.

Автопатот го гради кинеската компанија „Синохидро“,  додека подизведувачи се „Гранит“ и „Бетон“.