Аватар повторно на врвот на листата на филмови со највисока заработка

На 13 март Аватар повторно стана филм со најголема заработка на сите времиња. Овој филм го држеше рекордот од неговата објава во 2009та година се до 2019 година кога беше надминат од најуспешниот филм од Марвел – “Avengers: Endgame”. Аватар успеа да го врати својот рекорд оваа година откако беше повторно пуштен во киносалите во Кина. Со ова новиот рекорд за најуспешен филм е 2.802 милијарди долари односно 400 милиони долари повеќе од рекордот на Марвел. Овој рекорд можно е повторно да припадне на “Avengers” доколку Марвел реши да го пушти овој филм повторно во киносалите.

На Инстаграм Марвел објавија порака гласејќи: „Честитки до Џејмс Камерон, Џон Ландау и целата нација на На-Ви за превземање на круната“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marvel Studios (@marvelstudios)