Министерството за одбрана од трет пат успеало да најде фармацевтски фирми кои на војската ќе и обезбедат вакцини и лекови, откако на претходните два огласи не била поднесена ни една понуда или ниту една прифатлива понуда.

Првиот оглас бил поништен на 17 декември, а вториот на 4 јануари.

Набавката сега е поделена во два дела, а лекови и вакцини на АРМ ќе и доставуваат две фирми од Скопје и Битола, кои за тоа ќе добијат по околу 300.000, односно 241.000 денари.

Војската, меѓу другото, купила антибиотици, витамински таблети, масти, инјекции, креми, антипиретици и аналгетици, антихистамини, но и таблети дијазепам од 2 и од 5 милиграми.

Фирмите треба половина од лековите да ги испорачаат во рок од 45 дена.