Здружението за заштита на животните „Анима мунди“, инспирирано од колумната на кандидадот за пратеник предложен од СДСМ, Ферид Мухиќ, со наслов „Борба“, јавно го прашува кој е неговиот став во врска со борбите со кучиња и дали бил поддржувач, учесник, коорганизатор на борби со кучиња.

„Како граѓански кандидат за пратеник на претстојните парламентарни избори, очекуваме јавно да кажете дали во обучувањето, изложувањето на животните во околности каде се касапат и се борат до смрт гледате спортска дисциплина и облик на забава или екстремна форма на злоупотреба на животните, кривично дело и организиран криминал“, го прашуваат Мухиќ од „Анима мунди“.