Оливер Андонов од ВМРО-ДПМНЕ на вечерашниот протест пред Министерството за правда рече дека „власта го лажела сопствениот народ дека демократски ќе владее, но сега покажува терор, насилство и уништување на човечки судбини и животи“.

– Знам дека на тие што го тероризираат сопствениот народ, ништо не им значи оваа држава. Очигледно е дека покрај недостигот од патриотизам, имаат недостиг и од човечко чувство, етичност. Ќе ве повикам на максимална храброст во справувањето со тие луѓе, кои не се луѓе, на хунтата на Заев, на нивните платеници – изјави Андонов.

Тој ги повика граѓаните да се солидаризираат со пратениците и со уметниците што се во притвор и да излезат на протести.

На вечерашниот протест беше и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, но и поранешниот градоначалник на Град Скопје, Коце Трајановски. ВМРО-ДПМНЕ најавија протест и за утре пред Министерството за правда.