АНАЛИЗА: Етничката структура на администрацијата во 2022 година [инфографик]

Различни институции имаат различна процентуална застапеност на етничките заедници меѓу своите вработени. Етничките Македонци доминираат во ресорите одбрана, финансии, земјоделство, а етничките Албанци во Министерствата за политички систем и за економија, пишува Порталб.мк. Според податоците, речиси во сите министерства процентот на етничките Албанци е над 25 отсто. Во четири ресори застапеноста е помала од 20 … Продолжи со читање АНАЛИЗА: Етничката структура на администрацијата во 2022 година [инфографик]