Поранешниот разузнавач Александар Диневски е вратен во затворот „Идризово“ на издржување на затворската казна од четири и пол година за случајот „Шпион“.

На неговиот профил на „Фејсбук“ многумина му изразуваат поддршка и алармираат дека нарушеното здравје ќе му се влоши во затворската ќелија.

Диневски неколку месеци беше на слобода, додека се чекаше одлуката на скопскиот Апелациски суд за овој случај, кој му ја намали казната на три и пол години.  Во мај Основниот суд Скопје 1 распиша потерница по него, со која се бараше за да одлежи уште година и пол од казната.