Eврокомесарот за проширување, Јоханес Хан, на средбата со лидерот на ДУИ, Али Ахмети, разговарал за имплементацијата на договорот за надминување на политичката криза.

– Нам ни е важно имплементацијата на сите чекори што ги содржи договорот за излез од политичката криза да се забрза и побрзо тој да биде целосно затворен, а политичките лидери да бидат доследни на дадениот збор во Пржино – изјави Ахмети.