Adobe Premier Pro сега користи вештачка интелигенција за да ја вклопи музиката на вашите видеа

Фото: Pawel Czerwinski on Unsplash

Да се темпира музика на видео некогаш може да биде тешко – може да потрошите седмици на монтирање и сецкање песни за да создадете аранжман што одговара на вашата снимка. Сепак, Adobe мисли дека вашиот компјутер може да направи овие тешки работи, па зго ажурираше Premiere Pro со функција за ремикс што користи вештачка интелигенција за повторно темпирање на музиката за да одговара на времетраењето на вашето видео, објави порталот Еngadget.

Ова веројатно нема да биде целосно задоволувачки ако сте строги за вашите саундтракови, но би можело да заштеди вредни часови доколку барате само добро темпирана аудио заднина.

Ажурирањето на Premiere Pro е исто така многу покорисно за транскрипции. Конверзијата од говор во текст сега е достапна офлајн преку јазични пакети што може да се преземат, што овозможува транскрипции до три пати побрзо на системите базирани на M1 и Core i9. Англискиот јазик е стандардно вклучен.

Adobe обезбедува некои од своите вообичаени хардверски оптимизации. Корисниците на Windows сега можат да експортираат“ 10-битни HDR видеа до 10 пати побрзо со графика базирана на Intel или NVIDIA. Ефектите Block Dissolve и Linear Wipe сега користат и забрзување на графичкиот процесор. И ако поседувате еден од најновите MacBook Pro од 14 или 16 инчи, Premiere Pro сега правилно се прилагодува на засекот на екранот. Овие не мора да влијаат на вашите работни текови на начинот на кој може да има Remix, но ќе бидат ценети ако ви помогнат да ги завршите проектите многу порано.