Министерството за економија и фондацијата „Тиквешки вински пат“ денеска во Демир Капија ќе одржат форум за вински туризам и за вински патишта.

Тема на форумот ќе бидат потребите од едукација во туризмот, со акцент на винскиот туризам во Македонија, кој почна да се развива од 2005 година.