Современа семејна куќа во Сиднеј

Австралиската архитектонска компанија „Тони Овен партнерс“ развила и имплементирала оригинален дизајн на модерна семејна куќа, која има неверојатен поглед на сиднејската „Опера хаус“ и мостор Харбур. Куќата го доби името „Мобиус“.

Градежниците направиле сè за да ја имплементираат својата идеја, односно домот да биде сончев и со добра вентилација, но истовремено да биде заштитен од љубопитните очи на надворешниот свет.