Делегација на Владата на Република Македонија, предводена од министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, вицепремиерот за домашни инвестиции, Зоран Шапуриќ, заменик-министерот за информатичко општество и администрација, Александар Бајдевски, и од заменик-министерот за локална самоуправа, Дејан Павлески, по повод Денот на македонската револуционерна борба – 23 Октомври, денеска положи венци со свежо цвеќе на споменикот на Гоце Делчев во Градски парк во Скопје.

Венци со свежо цвеќе на споменикот на Гоце Делчев положија и делегации на Собранието на Република Македонија, на Претседателот на Република Македонија, на АРМ, на Сојузот на борците на Република Македонија, на политичките партии и на дипломатскиот кор во земјата.

Владата на Република Македонија им го честита на граѓаните празникот, истакнувајќи дека тој обврзува заеднички да креираме услови за стабилност и за подобар живот во нашата држава.