Дваесет и едногодишна девојка од долнореканското село Скудриње починала, најверојанто од труење со јаглерод моноксид, а најзината една година постара сестра е пренесена на лекување во скопските клиники.

Трагичниот настан се случи ноќеска, додека двете сестри спиеле во просторија од нивниот семеен дом, која се затоплувала со печка на дрва.

Сестрите, кои биле во бесознание, ги забележале нивните родители. Прва помош им била пружена во најблиската амбуланта во Ростуше, а потоа веднаш биле испратени во гостиварската болница, но по пат помладата сестра починала.

Јавното обвинителство и полицијата извршиле увид и работат на целосно расчистување на случајот.