Утре во мисијата „Одлучна поддршка“ во Аганистан свечено ќе бидат испратени 20 припадници на Армијата на Република Македонија.

Од Министерството за одбрана соопштија дека на свеченото испраќање ќе приуствуваат и ќе се обратат министерот Зоран Јолевски и началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Горанчо Котески.