Вкупно 2.137 граѓани чиишто записи во избирачкиот список се спорни се пријавиле до Државната изборна комисија(ДИК), информираат оттаму.

817 лица се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и во дополнителните канцеларии на ДИК, додека 1.320 граѓани за пријавување ја искористиле веб-апликацијата на интернет-страницата на ДИК.

Најмногу граѓани се пријавиле во општините Чаир, Сарај, Аеродром и Кичево.