Во напад изведен во кинескиот регион Синџанг, каде претежно живее муслиманско население, 15 лица се убиени, а 14 повредени.

Во оваа покраина немирите се чести затоа што има големи тензии во односите меѓу кинеската заедница Хан и муслиманскате Ујгури.