Вкупно 1.560 граѓани чиишто записи во избирачкиот список се спорни се пријавиле до Државната изборна комисија(ДИК), информираат од ДИК.

522 лица се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и во дополнителните канцеларии на ДИК, додека 1.038 граѓани за пријавување ја искористиле веб-апликацијата на интернет-страницата на ДИК.

Најмногу граѓани се пријавиле во општините Чаир, Тетово, Аеродром и Кичево.