Заев се сретнал со еден од првите луѓе на „Гугл“ и разговарале за соработка


       
Њујорк, 19 септември, 2017 - 9:32 (META) 

Премиерот Зоран Заев во рамките на посетата на Соединетите Американски Држави се сретнал со Џерад Коен, еден од првите луѓе на една од најразвиените светски компании „Гугл“.

На состанокот, како што информираат од Владата, било разговарано за соработка помеѓу компанијата „Гугл“ (Google Jigsaw) и била поставена основа за развивање на таа соработка.

На средбата, лицата што го придружувале високиот претставник на компанијата, Коен, ги кажале впечатоците од нивната неодамнешна посета на Македонија и нагласиле дека земјата има млади креативни луѓе кои би можеле да придонесат во иновативниот информатичко-технолошни сектор.

Заев истакнал дека Владата ќе даде поддршка на компании и на поединци со иновативни идеи.

„Заинтересирани сме да ги поддржиме и добрите иницијативи во ИТ-секторот и во технологијата“, изјавил Заев.