This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sun Jan 20 1:04:38 2019 / +0000 GMT

Водостојот на Вардар зголемен во однос на просекот за мај
По вчерашните врнежи, од УХМР информираат дека денеска водостојот на Вардар е зголемен во однос на вчера, но и во споредба со просекот за мај.

Најновите хидролошки мерења покажуваат дека кај Јегуновце нивото на Вардар е зголемено за 46 сантиметри, кај Зајчев Рид за 16 сантиметри и кај Велес за 19 сантиметри.

Над просекот за мај зголемени се и водостоите на Вардар кај Демир Капија, на Пчиња кај Катлановска Бања, а пониски се нивоата на Треска, Крива Река, Брегалница, Црна Река и Сатеска.

Кај езерата денеска нема промени во споредба со вчерашниот ден.
Post date: 2018-05-16 11:17:05
Post date GMT: 2018-05-16 09:17:05
Post modified date: 2018-05-16 11:18:15
Post modified date GMT: 2018-05-16 09:18:15
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com