This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sun Feb 17 12:08:06 2019 / +0000 GMT

Во Охрид фестивал на виното и сирењето
Во Охрид денеска и утре ќе се одржи фестивал на виното и сирењето. На малиот плоштад Крушевска Република од 17 часот туристите и локалното население ќе може да ги разгледа штандовите на производителите на вино и сирење, а свеченото отворање на овој настан, организиран од Општина Охрид, е предвидено за 21 часот.

Само 15 минути подоцна ќе почне презентацијата и дегустацијата на производи, а за музичката програма сè до полноќ е задолжен ансамбл „Билјана Јуниор“.

Фестивалот на виното и сирењето продолжува следниот ден, сабота, со почеток во 17 часот. Сè до 21 часот настанот ќе има комерцијален карактер, а потоа ќе почне презентацијата и дегустацијата, како и музичкиот дел, во  кој гостите до полноќ ќе ги го слушаат оркестарот „Климе Садило“.

Post date: 2018-08-10 09:40:46
Post date GMT: 2018-08-10 07:40:46
Post modified date: 2018-08-10 09:40:46
Post modified date GMT: 2018-08-10 07:40:46

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com