This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sun Feb 17 12:03:25 2019 / +0000 GMT

Во Битола промоција на фестивалите АКТО и Бош
Во Мезе бар „Јагода“ во Битола, со почеток во 21.30 часот вечерва ќе се одржи забава под наслов „Собиранка“, на која АКТО Фестивалот за современи уметности, Бош Фестивал, ДримON и „Прво па женско“ ќе ги промовираат своите активности, со фокус на претстоечките изданија на Бош и АКТО.

„Идејата на оваа забава е да обедини на едно место фестивали кои во својата основа ја промовираат современата продукција на уметноста во различните појавности и тематски преокупации и да ја покаже на едно место потенцијалноста во различните пристапи на фестивалско програмирање и фунционирање“, велат организаторите.

Забавата ќе се одвива со диџеј сетови на JOSS и Dejan Dex од Битола, а ќе има и визуелни и промотивни материјали.

Во следниот период ќе се одржат годинашните изданија на два од фестивалите, односно АКТО во Битола од 23 до 25 август и Бош Фестивал во Гевгелија од 24 до 26 август.

Post date: 2018-08-10 11:54:53
Post date GMT: 2018-08-10 09:54:53
Post modified date: 2018-08-10 11:54:53
Post modified date GMT: 2018-08-10 09:54:53

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com