This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Oct 23 11:37:41 2018 / +0000 GMT

ВМРО-ДПМНЕ: Судот беше соучесник во уништувањето на правната држава
За ВМРО-ДПМНЕ одлуките на Апелациски суд Скопје да ги отфрли жалбите на единаесеттемина притворени за насилствата во Собранието на Република Македонија на 27 април лани се уништување на правната држава и гола политичка конструкција.

Судот денес беше соучесник во уништувањето на правната држава. Судиите не собраа сили да се кренат над притисокот и политичките конструкции. Одлуката на Апелациониот суд за продолжување на притворите на лицата од настаните од 27 април е скандалозна и не се темели на факти и докази, туку на гола политичка конструкција. Институциите денес паднаа на тестот за владеење на правото“, се вели во реакцијата од партијата.
Post date: 2018-01-12 18:13:36
Post date GMT: 2018-01-12 17:13:36
Post modified date: 2018-01-12 18:13:36
Post modified date GMT: 2018-01-12 17:13:36
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com