Владата го разреши Рашковски од позицијата владин претставник во „Телеком“


       
Скопје, 9 јануари, 2018 - 20:05 (META) 

Владата на денешната 48 седница донела одлука да го разреши Генералниот секретар на Владата, Драги Рашковски од позицијата претставник на Владата во Акционерското Собрание на „Телеком“ и на таа позиција ја назначила Тања Чачарова Илиевска, советник за правда во на премиерот.

На владината седница било одлучено за директор на Државниот инспекторат за шумарство и ловство, да биде именуван Ејуп Јахја, за директор на Државниот инспекторат за локална самоуправа, Сеад Садуковски и за директор на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски.

За претставници во Советот на Институтот за македонска литература, Владата ги назначила Димка Митева, Љубица Станковска и Владимир Мартиновски.