This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sun May 20 13:57:26 2018 / +0000 GMT

Владата денеска ќе објави колку изнесува државната помош за странските инвеститори
Владата денеска ќе го објави податокот колку изнесува државната помош за странските инвеститори за последните десет години.

Од владиниот прес-центар информираат дека тема на прес-конференцијата што ќе се одржи во 10 часот ќе биде презентација на анализата на трошоците наспроти резултатите од странските директни инвестиции во Македонија за периодот од 2007 до 2017 година.

Анализата е направена по декласификација на договорите потпишани од поранешната влада.

Вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, кажа дека ќе биде објавена вкупната сума на државната помош за странските компании, за да се заштитат деловните договори со инвеститорите.
Post date: 2017-09-13 09:19:08
Post date GMT: 2017-09-13 07:19:08
Post modified date: 2017-09-13 09:38:45
Post modified date GMT: 2017-09-13 07:38:45
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com