This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Thu Dec 13 13:35:56 2018 / +0000 GMT

Влада: Иванов наместо да ја кочи иднината, подобро е да се изолира од полтичката сцена
Владата со жалење констатира дека претседателот Ѓорге Иванов во своето обраќање до јавноста не успеа да се издигне над сопствената немоќ и да ја види перспективата што се отвора пред нашата држава со договорот што овие денови го финализираа и го договорија владите на Република Македонија и на Република Грција, соопштува владината прес служба.

„Претседателот Иванов нема чувство на одговорност и презема дејства на недозволива манипулација, со што им штети на државата, на граѓаните и директно дејствува против јакнењето на македонскиот идентитет. Иванов не се залага за решенија и не работи за интеграција на Македонија во НАТО и ЕУ, а тоа за граѓаните се приоритети од највисок национален интерес“, велат од Владата.

Оттаму додаваат дека со овој договор се потврдува и зајакнува македонскиот етнички и културен идентитет, „еднаш засекогаш.“ Според Владата, Иванов не се залага за решенија и не работи за иднината.

„Наместо да ја турка Македонија, подобро е сам да се изолира од политичката сцена“, велат од владината прес-служба.

Post date: 2018-06-13 19:33:15
Post date GMT: 2018-06-13 17:33:15
Post modified date: 2018-06-13 19:33:15
Post modified date GMT: 2018-06-13 17:33:15

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com