This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Fri Nov 16 9:34:37 2018 / +0000 GMT

Велика Британија ќе воведе такса за работниците од ЕУ
Британската влада сака да воведе такса од 1.000 фунти за секој британски работодавец што ќе вработи работник кој потекнува од некоја од земјите членки на Европска Унија.

Британскиот министер за миграција, Роберт Гудвил, пред Горниот дом на британскиот парламент истакнал дека е можно воведување на такса за работниците од ЕУ.

Гудвил истакнал дека ќе има програми кои ќе дозволуваат работниците во земјоделството да добиваат краткорочни, сезонски договори за работа во Велика Британија.

Велика Британија веќе ги зголеми таксите за работниците од земјите кои не се членки на ЕУ и тие ќе стапат на сила во април.

Работниците од 27 земји членки на ЕУ сега имаат право да живеат и да работат во Велика Британија, но тоа ќе се промени кога земјата ќе излезе од Европска Унија.

Post date: 2017-01-11 17:57:44
Post date GMT: 2017-01-11 16:57:44
Post modified date: 2017-01-11 21:04:38
Post modified date GMT: 2017-01-11 20:04:38

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com