Велигденски појадок – нова традиција во градинките „Корчагин“


       
Скопје, 14 април, 2015 - 12:54 (META) 

Децата и родителите од градинката „Раде Јовчевски Корчагин“ од Скопје денеска почнаа традицијата наречена Велигденски појадок. Како што нè информираа од клон-градинката „Пепелашка“, целта е да се создаде традиција во која заеднички ќе учествуваат и децата и родителите.

Децата и родителите појадуваа заедно, а негувателките и учителките атмосферата ја направија празнична.