This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sun Feb 17 11:40:57 2019 / +0000 GMT

Унгарска вечер во Прилеп
Со почеток во 20.30 часот на просторот околу Градскиот Саат во Прилеп, денеска ќе се одржи Унгарска вечер, на која ќе настапат оркестарот „Фокош“ и ФГ „Селенце“. Овој културен настан е организира од Центарот за култура „Марко Цепенков“ од Прилеп, во соработка со Здружението на Унгарци „Телехаз“ и Амбасадата на Унгарија.

Интересно е што Фолклорната група „Селенце“ доаѓа од Бечеј, Војводина, односно Србија. Од истиот град доаѓа и оркестарот „Фокош“.
Post date: 2018-08-06 10:34:33
Post date GMT: 2018-08-06 08:34:33
Post modified date: 2018-08-06 10:34:33
Post modified date GMT: 2018-08-06 08:34:33
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com