This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Wed Jun 20 5:59:19 2018 / +0000 GMT

Убиен рускиот пратеник Вороненков кој поради Путин побегна од Русија
Рускиот пратеник Денис Вороненков, кој побегна од Москва од страв да не биде убиен од агентите на претседателот Владимир Путин, убиен е во Киев.

Вороненков, кој неодамна ја критикуваше и украинската влада, е убиен на улица сред бел ден.

Четириесет и петгодишниот Русин побегна од својата земја во октомври минатата година, заедно со својата сопруга, оперската певица Марија Максакова.

Тогаш изјави дека му е доста од „шизофренијата“ на руската влада. Вороненков се откажа од руското државјанство и доби украински пасош.

YouTube Video: YouTube.com/watch?v=d6M48mT5eCw

Post date: 2017-03-23 13:56:12
Post date GMT: 2017-03-23 12:56:12
Post modified date: 2017-03-23 13:56:12
Post modified date GMT: 2017-03-23 12:56:12
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com