Црниот петок и дождот го наполнија Сити мол


       
Скопје, 27 ноември, 2015 - 14:39 (META) 

Полни продавници и ходници со луѓе, главно млади, со по неколку кесиња тешко се движат низ гужвата во Скопје сити мол по повод т.н. Црн петок – првиот ден по американскиот празник Ден на благодарноста, кој како можност за шопинг со попусти, очигледно заживува и кај нас и добива македонска димензија.

Приодите кон Сити мол и паркинзите од утрово се полни со автомобили.

Во овој најголем центар во земјава попустите кои ги нудат продавниците се движат од 10 до 50 проценти.

Пред сите продавници кои се вклучени во акцијата на излозите е истакнато колкаво е намалувањето што го нудат на овој ден.

Купувачите се жалат дека во некои продавници попустот е само на некои артикли, а не на сите, како што тие очекувале.

Секоја од продавниците има различен тип на попуст, како на пример, дисконт за сметка над одредена сума на пари.

Продавачите не сакаат да откријат за колку е зголемен бројот на купувачите или прометот, но потврдуваат дека за денес ангажирале поголем број вработени.