This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Wed Jul 18 6:58:18 2018 / +0000 GMT

Третото ракување на Трамп и на Макрон - „најчеличното“ досега
На нивната прва средба, на 25 мај годинава на самитот на НАТО во Брисел, претседателите на САД и на Франција, Доналд Трамп и Емануел Макрон, имаа „двобој“ со две невообичаено долги ракувања.

Во првото, Трамп грубо ја повлече раката на Макрон кон него. Второто, пак, беше цврст стисок од кој побелуваат зглобовите. Ни едниот ни другиот не сакаа да ја отпуштат раката прв.

Но кулминацијата се случи во Париз вчера, кога нивното ракување при заминувањето на Трамп од прославата на Националниот ден на Франција потраја речиси половина минута. Двајцата претседатели ги мафтаа рацете, ги вртеа, цело време држејќи ја дланката на другиот.

И откако Макрон првично „победи“ со тоа што ја постави својата дланка горе, Трамп возврати со познатото „влечење“, кога на кратко го исфрли од рамнотежа својот француски колега. Веднаш потоа, не пуштајќи ја неговата рака, ги изненади сите кога ја гушна и ја бакна првата дама на Франција.
Post date: 2017-07-15 18:05:07
Post date GMT: 2017-07-15 16:05:07
Post modified date: 2017-07-16 12:35:04
Post modified date GMT: 2017-07-16 10:35:04
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com