Тодоров најави викенд за трибини, собири и за партиски настани


       
Скопје, 14 октомври, 2016 - 13:31 (META) 

„Политичката криза во нашата држава трае предолго. Таа е наметната од опозицијата. Кризата предизвикува не само политичка штета, туку и економска. Го раѓа разбирливото чувство на загриженост и на несигурност кај граѓаните, а токму тоа е и целта на тие што ја предизвикаа – забавување на порастот, забавување на реформите, донесување деструкција и конфликти“, изјави денеска на прес-конференција Никола Тодоров, член на извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

Тодоров најави повеќе настани што владејачката партија ќе ги реализира во наредните неколку дена.

– Наредните денови ќе имаме партиски настани, собири и трибини, на кои ќе се дискутира за нашите проекти, постигнувања, но и за генерални политики. Ова ќе биде викенд на отчетност и на реални проекти и дела. Карактеристично за нашата партија и тоа што нас нè прави поинакви од нашите политички противници.  Додека тие се занимаваат со смислување начини како да одбегнат избори или како да продолжат со деструкцијата и да ја продлабочат кризата, ние дискутираме за реалните проблеми на луѓето, на граѓанинот, што е и наша обврска како политичари, и се фокусираме на секојдневието на граѓаните, а не на маглата од негативизам што ја креира опозицијата. Ќе зборуваме за реалните проблеми на луѓето и за проектите што им помогнале во секојдневието. Тоа е наша обврска како политичари, сè друго е една вештачка димна завеса, која низ историјата ќе исчезне, а ќе останат само делата и проектите што се реализирани и кои се одраз на нашите политики и на макотрпната работа и посветеност – истакна Тодоров.

Нови работни места, инвестиции во инфраструктурата, проекти, реформи во здравството, во образованието, зголемување на пензии и на плати, проекти за млади, субвенции за земјоделците се само дел од она што е спроведено и за што ќе се зборува на партиските настани овој викенд, најави Тодоров.

Свое обраќање и дискусии, како што посочи тој, овие три дена ќе имаат политичари од ВМРО-ДПМНЕ, но и експерти и луѓе кои се надвор од политиката.

– Ќе зборуваме за нашите примарни определби, подобриот стандард, нови работни места, за тоа како да ја зголемиме уште повеќе бројката на нови работни места. Ќе дискутираме за земјоделството, културата, спортот, за поддршката на социјално ранливите категории граѓани, за здравството, за здравата животна средина – истакна Тодоров.