This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon Jun 18 13:15:11 2018 / +0000 GMT

Тимоние: Се надевам дека Хан ќе најде добро и практично решение за кризата
Македонија треба да остане на патот кон Европската Унија и кон НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи, како и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска амбасадорот на Франција во Македонија, Кристијан Тимоние, по приемот по повод Денот на франкофонијата.

Тимоние рече дека се очекува да се формира влада и дека е важно „таа одлука да се донесе многу бргу, бидејќи земјата не може премногу да чека“.

- Има економски и политички предизвици и секој очекува една силна Македонија. Еврокомесарот Хан утре доаѓа во Скопје и се надеваме дека ќе најде добро и практично решение за сегашното забавување на процесот на формирање влада - изјави Тимоние.

Прашан каков е неговиот став за платформата на албанските партии, Тимоние рече дека тој не е повикан да се произнесе по тоа прашање.
Post date: 2017-03-20 16:08:57
Post date GMT: 2017-03-20 15:08:57
Post modified date: 2017-03-20 16:08:57
Post modified date GMT: 2017-03-20 15:08:57
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com