This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Thu Feb 21 18:46:32 2019 / +0000 GMT

Телеком Словенија се повлече од „ВИП“
Телеком Словенија ја прифати понудата на Телеком Австрија и го отстапи својот удел во македонскиот телекомуникациски оператор „ВИП“ за сума од 120 милиони евра, објави словенечката берза.

Со купувањето на преостанатите 45 отсто од досега заедничката компанија „Оне.ВИП“, австрискиот телеком станува стопроцентен сопственик на операторот.

Компанијата беше формирана на 1 октомври 2015 година, кога беше напоменато дека останува можност Телеком Словенија да се повлече од заедничката зделка.

Доминантен сопственик на Телеком Австрија е Америка Мовил, компанија на Мексиканецот Карлос Слим, еден од најбогатите луѓе на светот.
Post date: 2017-11-10 19:35:25
Post date GMT: 2017-11-10 18:35:25
Post modified date: 2017-11-10 19:47:55
Post modified date GMT: 2017-11-10 18:47:55
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com