Калифорнија ќе забрани продажба на не-електрични возила во 2040 година


Сан Франциско, 18 декември, 2018 - 13:30 (META) 

Секое ново возило што ќе се продава во Калифорнија од 2040 година ќе мора да биде електрично, односно воопшто да не испушта загадувачки гасови и честички, пропишува новиот предлог-закон што оваа седмица влезе во процедура во парламентот на сојузната американска држава.

Предвидената забрана е поднесена од пратеникот Фил Тинг од Сан Франциско и е усогласена со целта на гувернерот на Калифорнија, Џери Браун, кој предвидува на патиштата во Калифорнија до 2025 година да има 1,5 милиони електрични возила.

– Сега сме на пресвртна точка. Треба да се справиме со штетните испуштања што предизвикуваат климатски промени. Возилата со погон на фосилни горива придонесуваат за 40 отсто од вкупниот број испуштени стакленички гасови – вели Тинг.

Во Калифорнија веќе се возат околу 300.000 електрични возила, но елиминирањето на возилата на фосилни горива – иако рокот е 22 години отсега – е многу амбициозна задача. Имено, во 2016 година во сојузната држава биле продадени 2,1 милиони возила, а само 1,9 отсто од нив се со нулта емисија на загадувачки гасови.


Старите возила загадуваат „со петта брзина“, власта мора итно да крене рачна (видео)


Скопје, 12 декември, 2018 - 13:40 (META) 

Користените возила донесени од странство од либерализацијата на нивниот увоз во март 2010 година ја преплавија Македонија, драстично го зголемија вкупниот број возила, а поради тоа што главно се увезуваа дизел автомобили, од пет наспрема еден претходно во корист на бензинските мотори, сега ситуацијата кај автомобилите е донесена во сооднос еден спрема еден. Тоа носи бројни ризици за состојбата со амбиенталниот воздух, бидејќи дизелите се главните загадувачи со цврсти честички (ПМ), а згора на сѐ прашање е колку квалитетно се сервисираат и одржуваат автомобилите воопшто, велат експертите и екологистите. Тие посочуваат и дека е проблем што Македонија не следи чекор не само со европските земји, туку и со своите сосетки Бугарија и Албанија, кои воведуваат построги мерки за увозот на користени возила.

plac stari avtomobiliНовиот потег на Владата, преку измена и дополнување на Законот за возила да се воведе еколошка категоризација и соодветни налепници на автомобилите екологистите го критикуваат како недоволно обмислен, односно неефективен во практиката. Тие порачуваат дека e добро што се размислува за категоризација како една од мерките за намалување на загадувањето, но крајно неправилно е категоризацијата да се прави само врз основа на документите, односно параметрите кога било ново, а не врз основа на тоа колку возилото вистински загадува.

 

Европскиот вишок кај нас создава вишок загадување

Според статистиките што ги изнесува Царинската управа на Република Македонија, во периодот од 2010, кога на 13 март се либерализира увозот на користени возила, до крајот на септември годинава, увезени се 334.084 возила, од кои повеќе од 82 отсто се користени.

Голем број од увезените користени дизел возила веќе се неупотребливи во земјите на ЕУ од каде се донесени, бидејќи таму нивното движење е строго ограничено, а некаде и целосно забрането.Dame Dimitrovski Mashinski fakultet 30okt18 - Meta

Во Македонија пак, со либерализирање на увозот на користени возила, нагло порасна бројот на дизелите, вели д-р Даме Димитровски, вонреден професор на Машинскиот факултет во Скопје и раководител на факултетската Лабораторија за мотори со внатрешно согорување.

– Во Македонија се појави ситуација во која возниот парк на лесни возила од доминантни бензински мотори, премина во ситуација 50 отсто бензински и 50 отсто дизел возила и се направи таканаречена дизелизација на лесниот возен парк. Не е тоа затоа што бензинските возила се намалија драстично, туку затоа што вкупниот број на возила расте – вели тој.

Податоците на Државниот завод за статистика зборуваат дека половина од возилата кои се учесници во сообраќајот возат на дизел. Дизел користат над 90 отсто од автобусите, 80 проценти од товарните возила и 48 отсто од автомобилите регистрирани во Македонија.

 

Дизелите најмногу го креваат нивото на загадувачки честички и супстанци

dizel zagaduvanje avtomobili vozduh Skopje screenshot noe18 - MetaИако генерално земено транспортот не е доминантен загадувач со цврсти честички, кога се зборува за цврстите честички – ПМ10 и ПМ2,5 исфрлени од ауспусите, главните загадувачи се старите дизел возила, појаснува Димитровски.

-Ако зборуваме за цврсти честички од транспортот, загадувачи се старите дизел возила. Теоријата укажува дека ако сакаме да оцениме дали некое загадување е поврзано со сообраќај, тогаш правиме увид на азотните оксиди. Мерните станици кај нас мерат азотни оксиди и доколку беше доминантно сообраќајот загадувач, тогаш ќе имавме високи азотни оксиди, па и цврсти честички коишто го следат тоа. Земајќи предвид, нели, дека во вкупната бројка дизел моторите учествуваат со голем удел, оти не само автомобилите, туку и сите автобуси и сите камиони во земјава се дизел. Лесните течни горива и гасните горива речиси и да не емитуваат цврсти честички во издувната емисија. Бензинските мотори многу малку, моторите коишто користат пропан-бутан или коишто користат метан речиси и да имаат нула емисија на цврсти честички – објаснува тој.

DPF - WikipediaПроблемот со дизел возилата е уште поголем, поради интервенциите за да се избегне вградување многу скап дел. Според она што може да се прочита на социјалните мрежи и на некои форуми, ДП-филтрите (ДПФ) во огромен број од главно постарите дизел-автомобили, но и некои понови, се вадат кога ќе станат нефункционални и ја попречуваат работата на моторот, а потоа проблемот со фабричкиот софтвер на автомобилот се решава за малку пари. Вградување нов ДПФ може да чини кај некои автомобили и до 5.000 евра. Затоа Македонците прибегнуваат кон многу поевтино решение – вадење на филтерот и потоа софтверско подесување за компјутерот на возилото „да не прави проблеми“. Но таквите автомобили загадуваат многу – еден автомобил без ДПФ иако носи фабрички стандард Евро 4, на пример, загадува колку возило со стандард Евро 1 или возило што воопшто нема „Евро“ класа, велат познавачите.

Но не се проблем само овие филтри – честопати се случува истото и со катализаторите, кои се исто така скапи, а треба да се менуваат на определена километража.

-Не сум сигурен дека голем дел од возилата на 100.000 поминати километри менуваат катализатор, како што би требало да биде. Не се продадени толку катализатори во Македонија. Така, кога ќе одите на сервис и ќе ви кажат, еве, да речеме, 500 евра ќе чини да ви го замениме катализаторот – или 4-5.000 денари да го извадиме, голем дел од возачите се решаваат за вадење на катализаторот – вели  Димитровски.

МАНУ препорачува радикални мерки за радикално подобрување

Tetovo2 ulici soobrakjaj metezh avtomobili 3okt18 - MetaДека дизелите се најголемиот проблем, посочува и Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) во две свои студии, изготвени минатата и оваа година. Во студијата „Транспорт во Скопје реалност и предизвици – Патека кон зелен транспорт“, која беше презентирана на конференцијата „Загадувањето на градовите во Република Македонија: кои се решенијата?“, која се одржа во МАНУ на почетокот на ноември, посебно внимание се обрнува на дизелите.

„Да се забрани увоз на возила постари од осум години во земјава и таа старосна граница постојано да се почитува, да се спроведуваат постојани контроли на издувните гасови на возилата и да се казнуваат оние кои ги извадиле катализаторите од возилата. Постојано да се зголемува и акцизата на дизел горивото за неговата цена да се изедначи со цената на акцизата на дизелот“, се дел од препораките за намалување на загадувањето на воздухот изнесени во погоренаведената студија, подготвена од Истражувачкиот центар за енергетика и одржлив развој (ИЦЕОР) на МАНУ.

Оттаму на централната власт ѝ препорачуваат да се стимулира купување нови возила преку нови методологии за пресметување на еколошките такси и при увоз и при регистрација, како и да се зголеми еколошката такса. Се препорачуваат и зголемување на продорот на електричните возила, кои воопшто не загадуваат, но и за хибридните возила.

 

Владата со мали чекори во време кога треба да се трча

Но со „Планот за чист воздух“ на Владата, кој почна да се применува од 14 ноември, а во себе опфаќа и мерки за возилата, од препораките на научниците ќе се спроведе многу малку.

Така, Законот за изменување и дополнување на законот за возила кој е веќе во собраниска процедура, предвидува субвенции од 5.000 евра за секое купено електрично возило, а 3.000 евра за купено хибридно возило. Исто така, ќе се субвенционира вградувањето на уреди на течен нафтен гас или на компримиран земјен гас, односно метан, и тоа најмногу 50 отсто од трошоците за набавка и вградување на уредот, но најмногу до 300 евра по возило. Во првата година се планираат 1.200 такви субвенции.elektrichni avtomobili Tesla gradski prevoz Skopje zagaduvanje vozduh Elektromobilnost20sep18 - Meta

И сѐ дотука е добро, но проблемот е што другите препораки од МАНУ не се земени предвид. За разлика од препораката на научниците од МАНУ да се вршат постојани контроли на издувните гасови на возилата и да се воведат казни за оние кои ги извадиле катализаторите од возилата (вклучително и ДП-филтрите), власта со измените на законот за возилата предвидува помали „хируршки резови“. Имено наместо постојано мерење и соодветно оданочување на возилата што многу загадуваат, Владата воведува категоризација на возилата со налепници, за потоа соодветно да го забранува нивното движење во денови на енормна загаденост на воздухот.

Според екологистите, таа категоризација е несоодветна, оти прво нема да се спроведуваат мерења,  туку возилата ќе добиваат налепници врз основа на документите и годината на производство, а исто така, налепницата со зелена, жолта и црвена боја ќе важи се до вградување на уред за гас или метан или пак до промената на законот. Од министерството за економија образлагаат како ќе се прави категоризацијата кога ќе стапи на сила новиот закон.

„Постапката за еколошка категоризација  на моторните возила, започнува со поднесување на барање со документација за возилото (сообраќајна дозвола, фотокопија од потврда за сообразност- СОС сертификат и други документи за да се утврди дека конкретното возило кога е произведено и кој ЕУРО стандард на емисии го исполнува) од сопственикот на возилото до техничката служба. Техничката служба ја разгледува доставената документација, ја утврдува еколошката категорија и издава потврда и еколошка налепница во соодветна боја. Техничката служба не врши мерење на емисии на гасови од моторот на возилото, туку прави идентификација на документацијата на моторното возило“, одговорија од Министерството за економија на прашањето на „Мета“ како ќе изгледа таа категоризација.

 

Екологистите разочарани

Екологистите велат дека е бесмислена ваквата мерка, бидејќи кога веќе се прави категоризација, тоа треба да биде врз основа на реалната состојба, односно да се доделува налепница врз основа на загадувањето што реално возилото го предизвикува, а не само врз основа на годината и моделот, што е идентично на постапката за хомологација.

Ana Cholovikj - Leshoska-Не може да се прави категоризација само врз основа на документите. Налепниците имаат поента само доколку секоја година при технички преглед се врши мерење на емисиите на возилото. Само тогаш, не по дифолт и по датум на производство и по модел, поради тоа што сите знаат дека со текот на времето колата го губи стандардот. Ваквата мерка нема да вроди со плод – вели Ана Чоловиќ – Лешоска, директор на Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“.

И професорот Димитровски го дели тој став. Појаснува дека возниот парк во Македонија е со просечна старост од 15 години, а голем дел од возилата се постари од 20 години и категоризирањето само по документацијата не ја одразува реалната состојба.

-Поради старост на возилото, деградација или несоодветно одржување кај дел од возилата, емисиите кои ги имаат денес не се исти со емисиите кои ги имале кога биле нови. Возилата коишто се увезуваа беа еуро 2, еуро 3, еуро 4 по некаква ознака која што ја носеле во сообраќајната книшка таму од каде што биле увезени. Ние сега немаме увид дали после изминати 100.000, 200.000, 300.000 километри тие ги задржале параметрите на ознаката еуро 2, еуро 3, еуро 4, дали и сега толку загадуваат, односно најверојатно преминале во пониска класа. Мислам дека е добро возилата да имаат категоризација и според издувната емисија, но притоа треба да се внимава на процесот на мерење на емисијата на возилата, кој возен циклус ќе се одбере, каде ќе се спроведе мерењето и слично – вели тој.


ВМРО-ДПМНЕ: Власта не даде ниту денар за подобар квалитет на воздухот


Скопје, 11 декември, 2018 - 9:38 (META) 

СДСМ потроши седум милијарди евра, пари на граѓаните, без да вложи денар за намалување на аерозагадувањето, а сега безобразно и без срам бара донации од бизнисмените за борба против загадувањето на воздухот, порачува ВМРО-ДПМНЕ.

„СДСМ нема план како да ја извади државата од црнилото во кое ја потона. Скопје со денови е најзагаден град во Европа и помеѓу десетте најзагадени во светот. Во европскиот врв на најзагадени градови се и Битола и Тетово, ништо почист не е воздухот ниту во Струмица, Кочани и Тетово. Едноставно кажано Македонија се гуши, а власта не презема ништо, ниту денар од 7 милијарди евра буџет од две последователни години не е инвестиран во подобрување на квалитетот на воздухот, па сега наместо мерки и проекти, власта бара донации од бизнисмените, кои веќе еднаш дале пари во буџетот преку даноците, пари од кои дел требало да завршат и за подобрување на квалитетот на воздухот“, порачува најголемата опозициска партија.
ВМРО-ДПМНЕ предлага четири мерки за подобрување на состојбата со амбиенталниот воздух.

„1. Во услови на загаденост над Мерните дозволени концентрации, во тек над 7 последователни дена, да се овозможи бесплатен градски превоз додека трае загадувањето.
2. Инспекциските служби, како на државно, така и на локално ниво, да работат во зимски услови 24 часа и јавно, секој ден со име и презиме, да ги обзнанат најголемите загадувачи и, согласно тоа, мерките кои ги презеле.
3. Да се чистат сите диви депонии, особено да се инспектираат секојдневно оние локации каде што се пали отпадот со намера и да се изречат казнени мерки.
4. Да се овозможи целосна бесплатна здравствена заштита на граѓаните, посебно на децата и хронично болните, за кои е констатирано дека причината е загадувањето“, се вели во соопштението од партијата.


Владата ќе предложи закон за забрана за греење на јаглен за домаќинствата


Скопје, 10 декември, 2018 - 11:31 (META) 

За да се намали загадувањето на воздухот во Македонија, ќе биде усвоен закон со кој ќе се спречи употребата на јаглен од домаќинствата, предупреди денеска заменик-министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули.

– Ќе водиме кампања, ќе дадеме субвенции со еколошки ресурси, со зголемување на енергетската ефикасност. За промената на печките за јаглен и верувам дека и во Собранието ќе имаме консензус дека со закон ќе се сопре употребата на јаглен за греење – рече денеска Макрадули пред донаторската конференцијата каде што ќе биде презентирана двогодишната програма на македонската Влада за намалување на загадувањето на воздухот.


„О2“: Од Макрадули чекаме точни анализи и статистики, а не брза пропаганда


Скопје, 5 декември, 2018 - 15:45 (META) 

Каква е оваа статистика, кога од неа се исклучени станиците кои покажуваат историски највисоки вредности, најголема загаденост со ПМ10, Лисиче и Гази Баба?, го прашуваат екологистите од Иницијативата „О2“ заменик министерот за животна средина, Јани Макрадули.

Тој завчера излезе во јавност со делумни податоци од мерните станици во државата, кои покажуваат тренд на намалување на загадувањето на воздухот во некои делови од државата, посебно во градовите Скопје, Тетово и Битола.

Според соопштението на „О2“ недозволиво е врз основа на нецелосни и селективни податоци – на пример, од само една мерна станица во Скопје (онаа во Карпош), или „Битола 2“ или од станици за кои нема податоци за сите денови – да се тврди дека во 2018 година постои намалување на бројот на денови на загаденост во однос на 2017 и 2016 година.

„„Лисиче“ е исклучена од октомври, „Гази Баба“ од август, што е крајно неприфатливо, особено што предизборно беше ставено како приоритет. Голем број од другите мерни станици кои се земени за споредба имаат големи „дупки“ во податоците. Не ни е јасно како „Лисиче“ не се земало за споредба, но „Велес 2“ да?“, велат од Иницијативата.

Од „О2“ го потсетуваат заменик-министерот и дека за „Велес 2“ нема податоци од јули, а исто така немало податоци и за најголемиот дел од јануари, но и во други месеци од изминатава година. Исто така, посочуваат екологистите,  од „Битола 2“ годинава два месеца немало податоци, исто како и минатата година. Мерната станица „Битола 1“ во 2016 година речиси цели три месеци не давала податоци, а годинава тоа било случај речиси еден месец.

„Годишна статистика и споредување на податоци не е можно кога има толкави ,дупки’ во мерењата. Не може да правите споредба за три години, потполно да ги игнорирате овие фактори и да излезете во јавност со изјава дека споредбено со претходните две години, во 2018 година постои намалување на бројот на загадени денови“, велат екологистите.

Макрадули рече дека постои сериозно намалување на бројот на загадени денови во Тетово, каде во 2016 година имало 273 загадени денови, во 2017 година – 115, додека во 2018 тој број паднал на 105. Исто така, Макрадули рече дека во Битола минатата година имало 105 загадени денови споредбено со 65 денови годинава на првата мерна станица, или 99 загадени денови лани наспроти 70 годинава на локацијата на втората мерна станица.

Заменик-министерот тврдеше и дека просекот од сите мерни станици на национално ниво покажува благ пад, од 99 загадени денови во 2016 и 2017 на 86 загадени денови во 2018 година, во периодот 1 јануари – 30 ноември. Според Макрадули, тоа е доказ дека напорите на Владата, но и на сите други институции, за намалување на аерозагадувањето веќе даваат резултати.

Потегот на Макрадули од О2 Иницијативата го оценуваат како „крајно манипулативно и непрофесионално, од Министерство од кое се очекуваат издржани и точни анализи и статистики, а не брза пропаганда“.


Град Скопје продолжува со доделувањето субвенции за чистење оџаци


Скопје, 3 декември, 2018 - 12:17 (META) 

Град Скопје го продолжува  доделувањето субвенции на домаќинствата и на други субјекти за чистење оџаци, како една од мерките за намалување на последиците од загадувањето на воздухот.

Со оваа мерка Градот Скопје ќе надомести дел од трошоците на домаќинства и на други субјекти за чистење на оџаците, во износ од 1.000 денари, а за субвенции можат да достават барање физички и правни лица чие живеалиште, односно седиште е на подрачјето на Град Скопје.

Досега за субвенции за чистење на оџаците се доставени околу 230 барања од граѓаните.

Исплатата на средствата ќе се врши сукцесивно, според редот на пристигнати пријави, по донесување на решенијата за усвојување на барањата од градоначалникот на Град Скопје.

Барателите на субвенција до Град Скопје треба да достават пополнето барање за надоместок. Образецот може да се земе од архивата на Град Скопје или да се обезбеди од веб-страницата на градот.

Како доказ за жителство во Скопје треба да се приложи фотокопија од лична карта или пасош, а за правните субјекти, треба да се достави тековна состојба не постара од 6 месеци.

Следно што е потребно е Потврда за исчистен оџак, потпишана од стручното лице што го исчистило оџакот, како и фискална сметка од фирма регистрирана за дејност чистење оџаци.

Се поднесува и фотокопија од трансакциска сметка/жиро-сметка, и сите овие документи, заедно со барањето во затворен плик се доставуваат до Град Скопје бул.Илинден бр.82, во архивата на Град Скопје, секој работен ден од 8:30 до 15 часот.


Тетовските средношколци протестираа против загадувањето на воздухот


Тетово, 29 ноември, 2018 - 12:43 (META) 

Група тетовски средношколци денеска го изразија незадоволството од состојбата со аерозагаувањето во градот со мирен протест на градскиот плоштад, од каде се упатија до Општина Тетово. Велат дека локалната власт не презема никакви мерки за подобрување на состојбата и ако продолжи така, ќе почнат со бојкот на наставата.

-Надлежните за седум дена да преземат конкретни мерки или ќе почнеме со бојкот на наставата. Градоначалничката не се појави, бидејќи не ја интересира нашето мислење. Протестот беше пријавен и најавен – истакна еден од средношколците.

Средношколците извикуваа „Чист возух“ и „Стоп на аерозагадувањето“, а беа присутни ученици од македонска настава од економското училиште и гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“.

-Дел од директорите и професорите не им дозволија на учениците од другите средни училишта да учествуваат на протестот. Истото се случи и со соучениците од албанска настава. Имаме и информации дека и на дел од родителите им биле вршени притисоци, за нивните деца да не излезат на протест – изјавија среднишколците.

Во понеделникот протестираа и дел од основците во Тетово.


Ќе се исфрла нафтата за греење во две училишта во Ѓорче Петров


Скопје, 28 ноември, 2018 - 16:37 (META) 

Во основните училишта „Димитар Поп-Георгиев Беровски“ и „Тихомир Милошевски“ во општина Ѓорче Петров наскоро ќе се исфрли нафтата како енергенс во училишните системи за затоплување и ќе се замени со поеколошки горива, најавија заменик-министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули и градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Наумоски.

Макрадули појасни дека пренамената ќе се направи следната година.

– Во рамките на „Планот за чист воздух“, во партнерски однос со деловната заедница интервенираме и ќе ја замениме нафтата како извор на затоплување со еколошки извор на затоплување – рече Макрадули.

Градоначалникот на Ѓорче Петров, пак, порача дека досега општината немала ниту еден проект за енергетска ефикасност, посебно во однос на заштитата на најранливата категорија, децата и учениците.

Наумоски побара граѓаните да бидат посовесни во поглед на фрлање на ѓубрето и објасни дека за контрола за намалување на дивите депонии воведени се инспекции во две смени.


Шилегов: Сега ми се потсмеваат, но „зелените“ мерки ќе донесат резултати


Скопје, 27 ноември, 2018 - 12:46 (META) 

Свесен сум дека сум предмет на потсмев поради поднесената кандидатура на Скопје за Европска зелена престолнина, но уверен сум дека мерките кои ги предвидовме и на кои посветено ќе работиме, ќе донесат резултати. Самото прифаќање на кандидатурата на Град Скопје, која ја ветив во мојата изборна програма, е признание дека нашата стратегија е добра, порача градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, на работилницата „Главните градови соочени со проблемите поврзани со животната средина” што денеска се одржува во ЕУ Инфо  центарот во Скопје, во организација на Францускиот институт од Париз.

– Да имавме порано вакви стратегии, ќе немавме ваква животна средина – истакна Шилегов.

Набројувајќи ги досега преземените мерки за унапредување на состојбата со амбиенталниот воздух, тој го наведе засилениот мониторинг на загадувачите, кој, според него, веќе ги дава првите резулати, како и подигањата на зелени површини во градот и обновувањето на досегашните, обележувањата на возилата со налепници, субвенции за граѓаните за купување печки на пелети, за електрични возила, за чистење оџаци како и обезбедените пари за купување 40 автобуси на гас.

DSC_0039

Како среднорочна мерка за справување со аерозагадувањето во Скопје, Шилегов го наведе преземањето на топловодната мрежа.

– Сите студии досега покажаа дека загревањето на домаќинствата со цврсти горива е главниот предизвикувач на загадувањето на воздухот со ПМ честички, а во моментов дури 70.000 домаќинства во Скопје се надвор од градската топловодна мрежа – рече Шилегов, најавувајќи дека наскоро ќе бидат овозможени подобри услови грѓаните да бидат вратени на парно греење.

– Покажувањето со прст кон индустријата како главен загадувач е дефокусирање од проблемот – рече Шилегов.

Борбата со аерозагадувањето стана програма на Владата, истакна заменик-министерот за животна средина Јани Макрадули во своето излагање на семинарот.

– За аерозагадувањето на Скопје, доминантен  проблем е греењето. Загадуваат домаќинствата со мокри дрва, со горење пластика, моторни масла, но често немаат друг избор. Ние мора да им понудиме алтернатива – рече Макрадули.

Според него, во 2018 година се регистрира намалување на загадувањето во однос на претходните години, што наводно се должи на тоа што се чисти повеќе и што се зголемени контролите. Истовремено, порача Макрадули, социјалната состојба на одредени семејства не смее да се користи за собирање политички поени.

Претставувајќи ја стратегијата на владата за чист воздух, Макрадули истакна дека за нејзината реализација Владата веќе има поддршка од неколку меѓународни институции.


Стартуваше вториот јавен повик за субвенционирање печки на пелети


Скопје, 26 ноември, 2018 - 14:55 (META) 

Министерот за економија Крешник Бектеши на прес конференција соопшти дека од денеска стартува вториот јавен повик за надомест на дел од трошоците за купување на печки на пелети, со кои домаќинствата  ќе ги заменат старите печки на јаглен, дрва, нафта или мазут.

Парите, седум милиони денари (речиси 114.000 евра), се обезбедени со ребалансот на државниот буџет.

– Со ова ќе придонесеме за подигање на јавната свест, за заштеди на енергијата која е скап ресурс и за заштита на животната средина, чија загаденост во есенско-зимската сезона во последниве години создава големи потешкотии. Оваа мерка е и во согласност со владиниот План за чист воздух – рече Бектеши.

Право на учество на овој оглас имаат купувачите кои имаат купено печки на пелети во своите домови во периодот од 1 септември до 12 декември 2018 година и кои ќе поднесат барање за искористување на правото на надоместок.  Министерството за економија на оние кои ќе ги исполнат условите од огласот ќе им обезбеди поврат на средства во висина од 50 отсто, но не повеќе од 500 евра во денарска противвредност, сѐ до искористување на предвидените средства.

Услов е купувачите досега да не користеле средства од државниот буџет за купување печки на пелети во својот дом.

Според проекциите на Министерството за економија, доколку сите апликанти што ќе ги исполнат условите добијат максимален износ на субвенцијата, со оваа мерка ќе се субвенционираат околу 220-230 домаќинства.
Во првиот јавен повик субвенции добиле 453 домаќинства.

Бектеши посочи дека средства за промоција на обновливи извори на енергија и поттикнување на енергетска ефикасност се предвидени и во новиот буџет за 2019 година, а со новата програма на мерки треба да се стартува во почетокот на идната година.