Фестивалот на улична уметност „Баскерфест“ ќе почне утре


Скопје, 15 јуни, 2017 - 10:54 (META) 

Фестивалот на улична уметност „Баскерфест 2017“ почнува утре и ќе трае до 25 јуни. За време на одржувањето на фестивалот, градскиот плоштад Македонија во Скопје традиционално ќе се претвори во театар под отворено небо.

На отворањето ќе учествуваат педесетина изведувачи од светот, акробати, жонглери, танчери, магионичари, кловнови и музичари.

На плоштадот Македонија точките на артистите ќе се одвиваат на три локации во периодот од 18 часот до 1 часот по полноќ.


„Баскерфест“ почнува в петок


Скопје, 10 јуни, 2015 - 12:36 (META) 

Фестивалот на улична уметност „Баскерфест“ годинава ќе се одржи од 12 јуни (петок) до 13 јули. Карванот на фестивалот, кој оваа година го прославува 10. роденден, според најавата на организаторите, ќе понуди одлична програма дополнета со музика.

Ќе учествуваат околу 100 улични изведувачи од целиот свет со настапи што ќе опфатат жонглирање, брејкденс, одење по жица, куклен театар, перформанси со оган.

„Баскерфест 2015“ официјално ќе почне на 12 јуни во Скопје, по што ќе продолжи и низ други градови низ Македонија.