Почна новогодишното украсување на Скопје, тендерот повторно го доби „Линк медиа“


Скопје, 3 декември, 2016 - 11:27 (META) 

Со концерт и со изведба на новогодишни песни на хор составен од 180 ученици од повеќе средни училишта на Градот Скопје, вчера беше вклучена централната елка во Скопје, која е поставена на плоштадот Македонија.

Централната новогодишна елка е висока 21 метар и е осветлена со неколку илјади светилки и светлосни фигури, а ќе свети во различни бои. Годинава првпат плоштадот Македонија е декориран и со светлосна фонтана и со светлосен тунел.

Украсувањето на другите улици и булевари, кои се во надлежност на Град Скопје, е во тек и ќе трае во следните неколку дена.

Декорирањето ќе го чини Градот Скопје 12 милиони денари или околу 200.000 евра, а тендерот за новогодишното украсување на главниот град и годинава го доби фирмата „Линк медиа“, која, како што велат од Град Скопје, имала најповолна понуда на јавниот повик.

Оваа компанија изминативе неколку години ги украсува речиси сите општини во Скопје, а тендери има добивано и во Струмица, Гевгелија и во други градови.