„Горе длабоко – Долу високо“, ликовна изложба на Масин во Белград


Охрид, 2 март, 2017 - 20:25 (META) 

Од денеска до 25 март, во павилјонот „Цвијета Зузориќ“ во Белград, ќе биде поставена заедничка изложба на Стојан Ѓуриќ и на охридскиот сликар Мирослав Масин, со наслов: „Горе длабоко – Долу високо“.

Мирослав Масин пред неколку години дел од својот циклус на дела „Горе длабоко – Долу високо“ претстави на реномираниот фестивал „Охридско лето“, како и на Научната и културна визита, организирана од МАНУ во Куќата на Уранија во Охрид.


„Од кујната на Масин“, ликовна презентација во Куќата на Уранија


Охрид, 8 август, 2015 - 12:56 (META) 

Во Научниот и истражувачки центар – Куќата на Уранија, вечерва во рамките на програмата на „Научно-уметничката визита – Охрид 2015“, ќе биде отворена изложба „Од кујната на Масин“ од познатиот ликовен уметник Мирослав Масин.

Масин е роден 1963 година во Охрид. Дипломирал на Факултетот за ликовна уметност во Скопје во 1988 година. Член е на Друштвото на ликовни уметници на Македонија.

Изложбата ќе биде отворена во 20 часот, а за посетителите ќе биде достапна до 18 август.