Филипче: Внесувајте храна богата со витамини за заштита од загадувањето на воздухот


Скопје, 7 декември, 2018 - 15:36 (META) 

Сите институции се насочени кон спроведување на мерки коишто ќе придонесат за намалување на загаденоста на воздухот, рече Министерот за здравство, Венко Филипче кој заедно со Драган Ѓорѓев од Институтот за јавно здравје денеска одржаа прес-конференција на којашто ги посочија препораките и советите на здравствените власти за заштита на граѓаните од загадувањето на воздухот.

Филипче советува да се ограничи движењето и активностите на отворен простор на најранливата популација (деца, повозрасни и хронично болни лица), како и за лицата коишто работат на отворено. Тој потенцира храната треба да биде богата со витамини и антиоксиданси, а хронично болните редовно да ја земаат препишаната терапија од својот лекар.

Ѓорѓев вели дека е клучно сите граѓани да го подобрат својот имунитет.

-Ефектите на здравјето, прво се на респираторниот систем, значи заштита на белодробниот систем, астматичарите било на која возраст треба да се и се под опсервација за зачестените астматични напади во овие услови. И секако избегнување на масовни собири, каде што во услови на аерозагадување концентрациите се високи во надворешен и внатрешен простор – исто така е една од препораките во овој период – вели Ѓорѓев.

Преку Системот „Мој термин“, здравствените власти веќе имаат доволно податоци во однос на бројот на ранливи категории на граѓани, а Филипче вели дека се прави план на кој начин и кому ќе бидат поделени 50 илјади заштитни маски.


За власта „Планот за чист воздух“ ќе донесе резултати, опозицијата му предвидува дебакл


Скопје, 27 ноември, 2018 - 16:32 (META) 

Загадувањето на воздухот е проблем на сите и тој мора да се решава заеднички со низа мерки затоа што е проблем на цела заедница беше заклучокот на јавната расправа во Собранието за загадувањето на амбиенталниот воздух.

Дебатата започна со политички препукувања помеѓу власта и опозицијата, на што еко-активистите порачаа дека на граѓаните им е преку глава од меѓусебните обвинувања на надлежните и префрлање на топката.

Пратеникот Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ, кој е еден е од пратениците кои што ја иницираа јавната расправа, рече дека Македонија во 2018 година била најзагадена земја во Европа, според податоците кои вчера ги објави „Еуроњуз“.

– Тоа е констатирано и потврдено наспроти сите програми и ветувања на оваа власт. За потврда на ова доволно е да го вдишете скопскиот воздух. Планот за чист воздух на владата ќе доживее дебакл, ќе биде фијаско, ништо нема да се исполни. Налепниците за возилата се дискриминирачки и стигамтизирачки за граѓаните. Стотици луѓе нема да можат да одат на доктор, на работа, најсиромашните ќе бидат најпогодени. Скопје го има најнеспособниот градоначалник во историјата – рече Ѓорчев.

Податоците дека Македонија е најзагадена земја во Европа не се однесуваат на 2018 година туку на 2015 и 2016 година кога на власт беше ВМРО-ДПМНЕ, го коригираше заменикот-министер за животна средина Јани Макрадули.

– Овој проблем може да се реши само заеднички. Популизмот и кревањето паника не помага. Дека е загадено е загадено, дека е штетно е штетно, но меѓусебните обвинувања не помагаат. Буџетот од 1,5 милиони евра за 2019 година не е доволен но со него може да се направи многу. Планот за чист воздух е реален и знам дека ќе донесе резултати – вели Макрадули.

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов констатираше дека е лошо кога со политиканство се пристапува на ваков фундаментален проблем.

– Пратеникот Ѓорчев имаше неписмен говор без елементарно познавање на проблемот. Наследив запустен град, без стратегија и концепт за решавање на овој проблем. Град Скопје имаше тројца инспектори, но 19 обезбедувачи и 11 шофери. Сега со 18 инспектори го засиливме инспекцискиот надзор. Подготвуваме 12 кривични пријави за организирање на диви депонии, сериозно е намален бројот на отворени огнови, изготвуваме закон за комунална полиција. Стратешки погрешен беше пристапот со набавката на автобусите, а 90.000 стари возила се влезени во Македонија и сега го дишеме тоа – рече Шилегов.

Од еколошките организации велат дека буџетот од 1,5 милиони евра за 2019 година е несериозен и недоволен за процесот на решавање на овој проблем и дека е несразмерен во однос на висината на еколошките даноци кои ги плаќаат граѓаните.

Стојан Нешовски од „Еко свест“ вели дека од еколошките такси во 2015 година биле собрани 15 милиони евра. Според него, неопходно е да се донесе закон за енергетска ефикасност, да се воведе целосна забрана за греење на јаглен, пластика и масла, да се воведат најстроги мерки за градежништвото, построги казни и зачестени контроли.

– За поздравување е еко-налепницата во сообраќајот, но спроведувањето на мерката е погрешно. Треба да се започне со автобусите, такси возилата, транспортните возила – вели Нешовски.

Еко-активистиката Билјана Стојанова вели дека не треба да се стимулираат печки на пелети затоа што и пелетите се направени од дрво, а притоа нема информација со какви хемикалии се премачкани. Таа апелираше да се воведат субвенции за вградување на плин во автомобилите.

– И прекинете со препукувањата. Ни се смачивте и на нас и на граѓаните – апелираше таа.

Професорот Драган Ѓорѓев од Институтот за јавно здравје апелираше сите да почнат да ги менуваат навиките затоа што проблемот е на целата заедница.

– Помеѓу 30-35 отсто од смртните случаи во Македонија се последица на аерозагадувањето, а канцерогените заболување се повеќе се зголемуваат. Не очекуваме дека за 2 години ќе се намали 50 отсто од загадувањето. Не поставувајте таргети, ни треба прогрес – порача Ѓорѓев.


Владите свесно го избегнуваат решавањето на еколошките проблеми во име на социјалниот мир


Скопје, 22 ноември, 2018 - 16:44 (META) 

Интервју со Радован Никчевиќ, експерт за поврзување о Советот за регионална соработка на Западен Балкан за климатските промени, каде ги води секторите за енегргија и кологија, за соработката на Балканот и што ја отежнува, како и за за приоритетите на владите во овој сектор.

Со Никчевиќ разговаравме на министерскиот состанок за акција за човековата околината и климата кој се одржува во Скопје.

Господинот Свилановиќ денес изјави дека парите не смеат да бидат изговор за владите ништо да не превземаат во доменот на екологијата. Дали мислите дека се работи само за недостиг на пари или постои и недостиг на волја?

– Недостиг на пари постои, но ситуацијата е доста комплексна. Процесот на имплементација на мерките за заштита од последиците на емисии на штетни гасови и од климатските промени обично доцни зад ЕУ. Често се случува, додека ние тука работиме на имплементацијата на одредени прописи во националните законодавства, ЕУ да подготвува нови, апдејтирани документи. Освен тоа просторот на Западен Балкан е доста фрагментиран со шест недоволно силни економии со сопствени правни рамки и ја отежнува меѓусебната соработка, а ни фали и искуство во имплементација на големи проекти. Токму тоа ние во регионалната работна група за животна средина се обидуваме да го подобриме.

Во Македонија и во регионов, енергетиката почива на термоцентрали. Скапо и неефикасно производство на електрична енергија, а од друга страна енормно загадување како во случајот со РЕК Битола. Како да се натераат владите да се откажат од сегашното потпирање врз јагленот и да градат капацитети на обновливи извори на енергија?

DSC_0401

– Директивата за обновлива енергија, која е вградена во правните рамки на економиите на Западен Балкан е основ по кој се утврдени целите за користење на обновлива енергија до 2020 година. Сите земји работат на таа проблематика, со различен успех, па така Црна Гора, Босна и Херцеговина и Албанија веќе ги остварија поставените цели за 2020 година. Откако ЕК во 2016 година го објави таканаречениот Зимски пакет, во ЕУ се работи на остварување на таргетот од 32 проценти производство на енергија од обновливи извори до 2030 година, додека намалувањето на стакленичките гасови е зацртано да достигне до 40 проценти, енергетската заедница на Западен Балкан сега работи и на таргетите за нашиот регион. Токму тоа ќе биде и главната тема на министерскиот состанок кој за една недела ќе се одвива повторно тука, во Скопје. Потпирањето на јагленот, во овој регион досега главно го диктираа условите на пазарот, бидејќи, за жал цената на енергијата од обновливите извори не беше конкурентна. Единствениот начин да се зголеми учеството на струјата од обновливи извори е со државна поддршка, со субвенции и со тнр.фид-ин тарифи за покривање на разликата во цени и стимулирање на инвеститорите да градат такви капацитети. Но, тука работите полека се менуваат. Цените на фотоволтаиците и на ветрогенераторите постојано паѓаат и стануваат конкурентни, а со процесот на аукции јакне конкуренцијата, цените од ваквата струја паѓаат и со самата економија на обемот се менуваат и условите на пазарот. Потребно е сите повеќе да работиме на проекти за „декарбонизација“ на енергетскиот сектор, преоѓање од користењето на необновливи извори односно фосилни горива за производство на електрична енергија и намалување на потрошувачка на енергија во јавниот сектор и во транспорт, кои се енормни потрошувачи или „буре без дно“.

Значи треба да чекаме нашите влади пазарот да ги тргне од „сонот за јагленот“?

– За жал, нашите влади имаат некои други приоритети, како на пример зачувување на социјалниот мир и економски развој додека заштитата на животната средина се потиснува на маргините за некои подобри времиња кои никако да дојдат. Тоа ние тука се обидуваме да го промениме.

Колку значат за една земја-кандидат како Македонија документите на ЕУ за климатски промени и за енергетската политика кога е таа заглавена со теми како термоцентрали и ендемско загадување?

– Ние самите ги превземаме и ги транспонираме во нашите национални законодавства во процесот на пристап кон ЕУ, а дел од тие прописи стануваат задолжителни за нас преку одлуките на министерскиот совет на Енергетската заедница на Западен Балкан во која членуваат и Украина, Молдавија и Грузија како се потписнички на Спогодбата за енергетската заедница. Но, токму тоа делумно прифаќање на прописи на ЕУ некогаш се прави несмасно. Илустративен беше примерот со воведувањето на таканаречените штедливи сијалици како дел од мерките за зголемување на енергетската ефикасност па така на пазарот на Западен Балкан осамнаа милиони такви сијалици кои навистина штедат преку 75 проценти енергија, но делот од прописите кои се однесуваат нив, а се дел од заштитата на животната средина, а тоа е едукација на корисниците и процедурите и соодветниот третман на отпадот од нив. А, каде е тука еколошката димензија ако таквите сијалици и нивниот опасен отпад во кој има жива, завршат во контејнер и на депонија?

Како можеме да воведуваме стандарди на ЕУ за заштита на животната средина кога некои базични предуслови не сме исполниле, да речеме место третман на отпад имаме нерегуларни депонии, на кои дури живеат и луѓе, шета стока? Цинично е законодавците во нашите земји да се занимаваат со нешто како штедливи сијалици ако не функционираат темелите на заштита  на животната средина …

– Мислам дека се свесни за ова и свесно ги избегнуваат обврските се додека тие можат да се избегнуваат, за жал. Поглавјето 27 за екологија е најскапото. Еве, темата за третман на отпадот – во нашите земји можете да сретнете корпи за селектирање на отпад и тоа убаво изгледа, но жално е што потоа ќе дојде камионот за собирање на отпад и содржината од сите три корпи ќе ги истури на куп и ќе ги однесе на градската депонија. Нема рециклирање,што е срж на системот за селекција. Во сите земји на западниот Балкан  работите, генерално, така стојат.

Ајде што не се рециклира за заштита на природата, зошто никој на овие простори не размислува дека третманот на отпад е и профитабилен бизнис?

– Мислам дека иницијалните инвестиции за такво нешто се превисоки бидејќи не се во прашање само постројките туку и воспоставувањето на целиот тој ланец.

МЖСПП беше ко-претседавач на денешната конференција, но дома овој владин ресор доживува сериозни критики за справувањето со загадувањето. Програмата за справување со аерозагадувањето содржи повеќе козметички отколку суштински мерки и мизерно мал буџет за реализација …

– Проблемот со аерозагадувањето во Македонија и во регионов уште лани на конференцијата во Бон беше препознаено како исклучително сериозен проблем. Но,освен Тетово, тука се уште шест градови од Западен Балкан. Нема друг излез освен да почнеме со сериозно намалување на употребата на фосилните горива и со примена на современи технологии кои овозможуваат поцелосно согорување, вградување филтри … Во спротивно – не ни се пишува добро.


О2 Коалиција: Панот на Владата за намалување на аерозагадувањето е срамно залажување


Скопје, 16 ноември, 2018 - 15:23 (META) 

Одлуката на Владата борбата против загадувањето на воздухот да се третира како стратешки приоритет со обезбедени само 1,6 милиони евра претставува „срамно залажување и лажно прикажување на борбата против аерозагадувањето“, велат од О2 Коалицијата.

„Додека над 3.000 луѓе умираат годишно, додека децата ги полнат болниците со респираторни заболувања, оваа одлука на Владата е своевидно мачкање на очи на јавноста која ја очекува реализацијата на ветеното, а тоа е повторното воспоставање на Фондот за животна средина, како гаранција дека средствата добиени од такси за животна средина, ќе бидат наменети за проекти за подобрување на квалитетот на животната средина, нешто што беше ставено како итен реформски приоритет кој Владата требаше да го реализира во првите шест месеци од своето формирање“, истакнуваат од О2.

Од коалицијата прашуваат како е можно, со оглед дека над 183 милиони евра биле собрани во 2016 како даноци поврзани со животната средина, во 2015 се собрале над 168 милиони евра, во 2014 над 148 милиони евра, Владата да смета дека е доволно 1,6 милиони евра да се одвојат за борбата против аерозагадувањето.

Екологистите потсетуваат дека со ребалансот на буџетот од минатата недела, над 2 милиони евра се тргнаа од заштита на животна средина, а сега се враќа за половина милион евра помала сума со која требало да се решава проблемот со аерозагадувањето во целата држава.

„Само за анекси на автопатот Кичево-Охрид, долг 57 километри, се одобрија 187 милиони евра, 117 пати повеќе од борбата на Владата против аерозагадувањето. За еден километар од автопатот Кичево-Охрид се трошат 10,5 милиони евра, а за борбата против аерозагадување, 6,5 пати помалку“, велат од О2.


Макрадули: Со „Планот за чист воздух“ за 2 години аерозагадувањето ќе се намали до 50%


Скопје, 15 ноември, 2018 - 14:24 (META) 

Намалување на загадувањето на воздухот за 50 отсто во Скопје и од 30 до 50 отсто во другите градови во следните две години, предвидува „Планот за чист воздух“ на Владата кој денеска го презентираше заменикот-министер за животна средина, Јани Макрадули, а започна да се применува од вчера.

За овој план во буџетот за 2019 година предвидени се 1,5 милиони евра почетни средства дополнителни на оние кои веќе постојат од 20 милиони евра во другите министерства.

– Ова е јасен план како да се намали загадувањето и предвидува справување со изворите за загадување од домашното затоплување, транспорт, индустрија, градежништво и отпад – рече Макрадули.

Планот предвидува во 2019 година да се набават комплетно нови инструменти за веќе постоечките 19 мерни станици. Во мониторингот ќе има предвидување во реално време, односно тридневна проекција на загадувањето.

Макрадули вели дека домашното затоплување е најголемиот загадувач на воздухот.

– После овој двегодишен план, 10.000 домаќинства ќе бидат приклучени на постоечкиот топлински оператор, а ДДВ-то за испорачната топлинска енергија да се намали од 18 на 5 отсто за дополнително стимулирање за приклучување. 20.000 домаќинства ќе ги променат старите нееколошки печки на дрва, 15.000 домаќинства ќе ја подобрат енергетската ефикасност на домовите, 3.000 домаќинства ќе бидат приклучени на гас, 20.000 домаќинства ќе користат инвертор клима уреди, а 2.000 домаќинства од социјално ранливите категории субвенционирано ќе го променат начинот на живеење. После две години ниедно домаќинство нема да се грее на јаглен и нафта. Државата ќе биде пример и првите активности ќе ги започнеме со замена на нееколошките извори на затоплување во јавните институции во градинките, училиштата и здравствените домови– наведе Макрадули.

Во делот на транспортот, ќе се воведе посебен зимски режим на сообраќај во деновите кога загадувањето е повисоко односно контролиран сообраќај во централното градско подрачје со претходно овозможени алтернативни решенија.

Во индустријата ќе се носи закон за индустриски емисии каде што се дефинираат построги правила во одобрувањето на интегрираните еколошки дозволи и ќе има потранспарентен мониторинг, а до тогаш ќе се зајакнат контролите.

-Во декември ќе ги започнеме преговорите за заокружување на оперативниот план за активностите за добивање на А интегрирана дозвола за РЕК Битола – информираше заменик министерот.

Во градежништвото ќе има засилени контроли во градењето и просторот за градење, миење на возила и покривање на товар. Обврска ќе биде да се контролира градежниот шут и другиот отпад на објектот што се гради.

-Апелирам и замолувам, за заедничка акција и за заедничка иднина. Верувам дека се уште не доцна да се делува. Длабоко сум убеден дека ова не е невозможна мисија бидејќи имаме јасен план што треба да се направи – додаде Макрадули.


Првични 98 милиони денари против загадувањето во буџетот за 2019


Скопје, 14 ноември, 2018 - 16:45 (META) 

На денешната владина седница било утврдено дека борбата против аерозагадувањето станува стратешки приоритет на Владата и биле обезбедени првични 98 милиони денари во буџетот за 2019 година.

„Како првични средства за оваа намена во буџетот за 2019 година се предвидени 98 милиони денари, со препорака за обезбедување дополнителни финансиски средства за оваа програма да се искористат постоечките потенцијали од донаторската заедница. На денешната седница е донесена одлука за измени и дополнување на одлуката на Владата за утврдување на стратешките приоритети за 2019 година, со која намалувањето на аерозагадувањето се утврдува како стратешки приоритет за идната година. Како една од одлуките на денешната седница, Владата го задолжи Министерството за финансии да ја вклопи Програма за намалување на аерозагадувањето во предлогот за буџетот за 2019 година“, се вели во соопштението на Владата.


Загадувањето тропа на врата, Шилегов ќе го решава со долгорочни мерки и обуки за оџачари


Скопје, 4 октомври, 2018 - 10:54 (META) 

Во пресрет на зимската сезона, во која со години загадувањето на воздухот во главниот град ги соборува европските па и светски рекорди, градските власти најавуваат дека ќе се справува со загаденоста преку систем на среднорочни и долгорочни мерки. Како една од клучните мерки се наведува основањето на АД Градски енергетски системи односно преземањето на топловодната мрежа за парно греењето од страна на градот, како и со отпочнувањето на процесот на гасификацијата во Скопје, субвенционирањето на набавка на печки на еко пелети, како и субвенционирањето на чистење на оџаците во домаќинствата и на обуки за идни оџачари.

– Како што најавив, обезбедивме средства за 40 еко автобуси на гас кои очекувам во Скопје да ги имаме веќе следната година. Продолжуваме да работиме на ефикасноста на функционирањето на јавниот превоз што ќе подразбира негово помасовно користење од страна на граѓаните за сметка на користењето на автомобилите – изјави за „Мета“ градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов.

Во мерките за намалување на загадувањето Градот ги смета 5-те километри нови велосипедски патеки, субвенционирање на купување на велосипеди, а од вчера и на електрични тротинети. Од канцеларијата на градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов информираат за подигање на нови и реконструкција на постојни зелени површини од околу 50.000 квадратни метри, а до крајот на годинава треба да бидат засадени вкупно 10 илјади дрва.

Градот признава дека иницијативата за налепници за возилата согласно степенот на загадување, кое беше и едно од барањата и на екологистите минатата сезона, не е реализирана поради тоа што заглавила во другите надлежни државни институции. Од Градот тврдат дека тие својот дел од обврските го завршиле, но дека е неизвесно кога овој систем воопшто ќе профункционира.

Од градската администрација информираат и за кол-центарот на кој преку бесплатната телефонска линија 193 граѓаните можат деноноќно да пријавуваат огнови кои што горат на отворено за потоа на терен да бидат испратени комбинирани тимови од инспекциските служби, полицијата и бригадата за противпожарна заштита, а од март до сега, колку што постои и функционира бесплатниот телефонски број (070 270 557) за пријавување на диви депонии, граѓаните пријавиле околу 300 такви локации.

Сепак, повеќето од потезите на Град Скопје и на градоначалникот Шилегов не соодветствуваат или само ги ублажуваат проблемите поврзани со загадувањето на воздухот во Скопје за чие што решавање граѓанските здруженија веќе подолго време преговараат со градските и централните власти. Пред локалните избори 2017, сите кандидати за градоначалници на град Скопје, меѓу кои и Шилегов, потпишаа Меморандум со граѓанската иницијатива О2 Коалиција со кој се обврзаа на исполнување на 39 барања поврзани со справување со загадувањето на воздухот.

На апликацијата „Мој воздух“ постои алатка за мониторирање на исполнување на тие ветувања наречена Политички бројач на која стои дека, за 344те дена од мандатот, градоначалникот на Скопје исполнил само едно од 39-те барања, а тоа е да не се прскаат улиците со калциум магнезиум ацетат поради слабиот ефект врз загадувањето, додека 9 барања имаат статус на делумно исполнети или во процес на исполнување.

Во неисполнетите барања спаѓаат воспоставувањето на пешачки дел во центарот на Скопје, заштитни зелени зони околу загадувачите, приоритет на воздухот во урбанистичките планови, строга заштита на парк-шумата Водно, покривање на депонијата кај ОХИС, итна ремедијација на „Годел“, на троската на Железарница, ефикасна еко-инспекција и повеќе други. Како барања кои се во процес на исполнување се наведени вонредните мерки за време на грејната сезона како и вклучувањето на граѓаните во процесот на донесување одлуки.

Утре еколошките здруженија ќе учествуваат на средба на интерресорската група за загадување на амбиенталниот воздух под претседателство на заменик-министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули на која се очекува да ги повторат своите барања за поефикасно справување со проблемот на загаденоста на воздухот во Скопје.

disklejmer1-01


МЗШВ работи на интервентна мерка за откуп на јаболката


Скопје, 3 октомври, 2018 - 13:27 (META) 

Поради временските непогоди, оваа година забележана е поголема количина на индустриско јаболко, кое не може целосно да биде преработено во преработувачките капацитети, информираат од Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Затоа, како што велат од МЗШВ, за регулирање на оваа состојба и постигнување рамнотежа на пазарот, била подготвена интервентна мерка која ќе биде дискутирана на следната владина седница и финализирана до крајот на оваа недела.

„Преку Програмата за рурален развој МЗШВ предвидува поддршка и за преработувачките капацитети, со цел да овозможи поголем простор за откуп на призводите и извоз од државата“, се вели во соопштението на МЗШВ.


Итно се потребни специјалисти во прилепската болница


Прилеп, 14 септември, 2018 - 13:31 (META) 

Проблемот кој што со години беше ставан „под тепих“,станува алармантен во прилепската болница. Недостига специјалистички кадар во сите одделенија.

Спроед анализите на новото раководство потребно е да се вработат триесетина специјалисти во сите одделенија со цел работата да тече непречено. Ова затоа што наскоро голем дел од специјалистите ќе заминат во пензија.

„Се надеваме дека поради недостигот од лекари, дел од нив, ќе останат да работат уште некој период и по пензионирањето. Имаме недостиг во речиси сите одделенија: во очно, гинеколошко, хирургија. Наскоро така ќе биде и во ортопедското одделение“, вели директорот на болницата „Борка Талески“, Драги Богојески.

Барањата за нови специјализации се испратени до ресорното Министерство, од каде се чека одговор. Министерот за здравство, Венко Филипче вели дека се преземаат одредени мерки за ублажување на проблемот.

„Одредена бројка е веќе дозволена од Министерството за финансии, како што впрочем во сите здравствени установи во земјата, од јануари досега се примени 2.200 луѓе. Разговаравме и за потребата од специјализации, а после измената на Програмата за специјализации донесена на последната седница на Влада, прилепската болница ќе ги добие потребните специјализации, врз основа на процената какви кадри недостигаат. Со меѓународни финансиски институции, правиме процена кој дел во болниците треба инфраструктурно да се подобри, а разговараме за тоа прилепската болница целосно да се реновира, во смисла на тоа да се замени фасадата и да стане енергетски ефикасна“, изјави Филипче.

Според него, а имајќи го во вид недостигот на специјалистички кадар, се размислува да се најде мотив, да се задржат специјалистите еден период по пензионирањето, како едукатори на новата генерација млади специјалисти.

Во болницата во Прилеп, неодамна пристигна донација со колоноскоп, мобилен рендген апарат за потребите на ортопедија, апарат за анестезија, плазма стерилизатор, а во процедура е набавка на опрема за физикална терапија. Но, многу вработени во болницата забележуваат дека нема кој да работи со новата опрема.

Во прилепската болница се пружа здравствена заштита на граѓаните од Прилеп, Крушево и двете помали рурални општини: Кривогаштани и Долнени.


Бектеши од косовскиот колега ќе бара укинување на царината за сите производи


Скопје, 25 јули, 2018 - 16:21 (META) 

Mинистерот за економија Крешник Бектеши најави состанок со неговиот косовски колега Бајрам Хасани, в петок на 27 јули. Производи кои останаа неопфатени со одлуката на косовската Влада за повлекување на мерките се доматите, пиперките, јаболката, крушите, сливите, малините и грозјето.

„Во име на досегашната успешна трговска и, воопшто, економска соработка со Република Косово се надевам дека ќе најдеме заеднички јазик со мојот косовски колега, а дека средбата ќе резултира со решение кое ќе биде од взаемен интерес. Уверен сум дека имаме заедничка цел, а тоа е олеснување на трговијата на Западен Балкан, согласно правилата на договорот ЦЕФТА и принципите на слободна трговија“, вели Бектеши.

Министрите од регионот денеска во Белград на заеднички состанок ја повикаа косовската Влада целосно да ги укине зголемените царини за извоз на земјоделски производи во Косово.